0Din kurv er tom

DR ­Korskolen

DR Juniorkoret

DR Juniorkoret er for sangere i alderen 12-16 år, og koret deltager både i koncerter, turnéer, workshops og festivaler

Alt om DR Juniorkoret
DR Børnekoret

DR Børnekoret er for drenge og piger i alderen 9-11 år med gode stemmer, skarpe ører, musikalsk talent og frem for alt sangglæde.

Alt om DR Børnekoret
DR Spirekoret

DR Spirekoret er koret for de yngste børn med lyst til at lege sig ind i musikkens magiske verden. Koret blev oprettet i 2002, og er det nederste led i DR Korskolen med aldersgruppen 6-8 år.

Alt om DR Spirekoret
Børnenes Sangskat – Ny CD med DR Korskolen
Læs mere

DR Korskolen - Talent, leg og sangglæde

Næsten 300 talentfulde børn og unge i alderen 6-22 år går i DR Korskolen, som siden 2001 har dannet en musikalsk fødekæde af kor lige fra tidlig skolealder og op til de unge sangere i DR Pigekoret.

DR Korskolen rummer tre forskellige kor: DR Spirekoret, DR Børnekoret og DR Juniorkoret.

Sangerne i DR Korskolen holder korprøve hver uge i DR Byen, og de optræder i både radio og tv, ved koncerter og på CD-indspilninger – ofte sammen med DRs ”voksne” ensembler. I DR Korskolen får man også hørelære- og solosangundervisning, og i DR Juniorkoret skal sangerne desuden spille et instrument ved siden af korsangen.

Tilmelding til DR Korskolen

DR Korskolen optager hvert forår nye sangere i alle tre børne- og ungdomskor: DR Spirekoret (0.-2. klasse), DR Børnekoret (3.-5. klasse) og DR Juniorkoret (6.-9. klasse).

Læs mere om tilmelding til DRs Kor

Lyt til DR Korskolen her:

DR Spirekoret

DR Spirekoret er koret for de yngste børn med lyst til at lege sig ind i musikkens magiske verden. Koret blev oprettet i 2002, og er det nederste led i DR Korskolen med børn der går i 0.-2. klasse.

I DR Spirekoret leger børnene sig ind i musikken sammen med dirigent Clara Smedegaard. Koret synger, danser og arbejder med stemmeøvelser, solmisation (håndtegn), bevægelse og hørelære.

Læs mere om DR Spirekoret

Foto: Kim Leland Matthäi

DR Børnekoret

DR Børnekoret er for både drenge og piger i alderen 9-11 år med gode stemmer, skarpe ører, musikalsk talent og frem for alt stor sangglæde.

Det er en særlig oplevelse for børnene at medvirke ved de store jule- og midsommerkoncerter i DR Koncerthuset sammen med resten af DR Korskolen og DRs “voksne” kor og orkestre. Men DR Børnekoret har også sine egne, mindre koncerter og er fast tilknyttet Holmens Kirke i København.

Læs mere om DR BørneKoret

DR Juniorkoret

DR Juniorkoret er for sangere der går i 6.-9. klasse, og koret deltager både i koncerter, turnéer, workshops og festivaler. Formålet med koret er at lette pigernes overgang fra DR Børnekoret til DR Pigekoret – og samtidig fungere som DR Pigekorets aspirantkor.

Læs mere om DR Juniorkoret

Åbne prøver med DR Korskolen og DR Pigekoret

Er du dirigent eller musiklærer, og vil du se hvordan vi arbejder med børn og unge i DR Korskolen og DR Pigekoret? I sæsonen åbner vi igen dørene for interesserede korledere, som har lyst til at få inspiration til deres eget arbejde.

Efter hver åben prøve er der workshop og evaluering, hvor du kan stille spørgsmål til dirigenterne og få ekstra inputs til nogle af de øvelser, du har overværet til prøven.

Læs mere om vores åbne prøver

Susanne Wendt – Dirigent og korskoleleder

Som leder af DR Korskolen og dirigent for både DR Børnekoret og DR Juniorkoret er Susanne Wendt ekspert i børnestemmer. Hun arbejder målrettet og energisk med korenes klang, blandt andet ved at inddrage krop og bevægelse og ved bevidst at dyrke og bevare børnenes sangglæde.

Ud over at udvikle børnenes stemmer og musikalitet er det vigtigt for Susanne Wendt og DR Korskolen at kunne inspirere andre korledere og dirigenter. Derfor underviser Susanne ofte ved kurser og korstævner ude i landet, og på DRs medieplatforme finder du en række videoer, som viser, hvordan hun arbejder med bl.a. DR Børnekoret.

Susanne Wendt er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med videre studier hos bl.a. Michael Bojesen, Alice Granum og Margrethe Enevold.

Clara Smedegaard – Specialist i de mindste

Med sin særlige fornemmelse for de mindste korsangere og sin store erfaring fra Sankt Annæ Gymnasium er Clara Smedegaard en vigtig figur i DR Korskolen. Hun bruger bl.a. solmisation, dans, leg og bevægelse, når hun skal fastholde de små sangeres opmærksomhed.

Clara kom til DR Korskolen i 2014 efter 10 år som dirigent for Sankt Annæ Spirekor, som hun selv har grundlagt. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos bl.a. Alice Granum og Michael Bojesen.

Clara Smedegaard er fast dirigent for DR Spirekoret og assisterende dirigent i DR Børnekoret.