0Din kurv er tom

DR Børnekoret

Et kor for sangglade drenge og piger

DR Børnekoret er for drenge og piger i alderen 9-11 år med gode stemmer, skarpe ører, musikalsk talent og frem for alt sangglæde.

DR Børnekoret medvirker hvert år i mange koncerter både i og udenfor DR Koncerthuset, og kan også opleves på radio, i TV og på en række CD-indspilninger. Om korets seneste CD med musik af Carl Nielsen skrev verdens førende klassiske musiktidsskrift, engelske Gramophone:

DR Børnekoret klinger forfriskende og pragtfuldt åbent, med en glæde i stemmerne som passer perfekt til Carl Nielsens intentioner.

Læs mere om optagelse i DRs Kor

Se DR Børnekoret synge

DR Børnekoret synger "Vi er røde, vi er hvide"

Store koncertoplevelser

Det er en stor oplevelse for børnene i DR Børnekoret at medvirke ved de store jule- og midsommerkoncerter i DR Koncerthuset sammen med resten af DR Korskolen og DRs “voksne” ensembler som DR Symfoniorkestret og DR Vokalensemblet.

DR Børnekoret har også sine egne, mindre koncerter og arrangementer, og er ligesom de andre kor i DR Korskolen tilknyttet Holmens Kirke i København, hvor børnene hvert år medvirker i en række musikgudstjenester og koncerter, bl.a. i forbindelse med Kulturnatten.

DR Børnekoret og drengene

Når de vokser fra DR Børnekoret, er der desværre ikke længere noget tilbud til drengene i DR Korskolen. Til gengæld tilbydes drengene et år ekstra i DR BørneKoret – det år, hvor de går i 6. klasse.

Efter 6. klasse hjælper DR Korskolen drengene med at finde et andet velegnet kor, og på den måde bliver langt de fleste ved med at synge op gennem teenageårene.

Susanne Wendt Ketting - Korskoleleder

Som leder af DR Korskolen og dirigent for både DR Børnekoret og DR Juniorkoret er Susanne Wendt ekspert i børnestemmer. Hun arbejder målrettet og energisk med korenes klang, blandt andet ved at inddrage krop og bevægelse og ved bevidst at dyrke og bevare børnenes sangglæde.

Man synger bedst, når man er glad

Ud over at udvikle børnenes stemmer og musikalitet er det vigtigt for Susanne Wendt og DR Korskolen at kunne inspirere andre korledere og dirigenter. Derfor underviser Susanne ofte ved kurser og korstævner ude i landet, og på DRs medieplatforme finder du en række videoer, som viser, hvordan hun arbejder med bl.a. DR Børnekoret.