0Din kurv er tom

DR Børnekoret

Et kor for sangglade børn

DR Børnekoret er for børn der går i 3.-5. klasse med gode stemmer, skarpe ører, musikalsk talent og frem for alt sangglæde.

DR Børnekoret medvirker hvert år i mange koncerter både i og udenfor DR Koncerthuset, og kan også opleves på radio, i TV og på en række CD-indspilninger. I 2022 har DR Børnekoret blandt andet medvirket i DR Pigekorets Jul og Danmark Syng Julen Ind. Sammen med folkemusik-bandet Dreamers’ Circus har DR Børnekoret indspillet et nyt album med gamle danske børnesange i nye arrangementer af Dreamers’ Circus.

DR Børnekoret består af cirka 70 børn, der øver hver torsdag klokken 16-18 i DR Byen. Hvis børnene skal ud at synge koncerter eller indspille sange til radio eller TV, vil der være ekstra prøver. Koret holder en gang om året en øveweekend, hvor børnene overnatter sammen.

Læs mere om optagelse i DRs Kor

Se DR Børnekoret synge

DR Børnekoret synger "Vi er røde, vi er hvide"

Store koncertoplevelser

Det er en stor oplevelse for børnene i DR Børnekoret at medvirke ved de store jule- og midsommerkoncerter i DR Koncerthuset sammen med resten af DR Korskolen og DRs “voksne” ensembler som DR Symfoniorkestret og DR Vokalensemblet.

DR Børnekoret har også sine egne, mindre koncerter og arrangementer, og er ligesom de andre kor i DR Korskolen tilknyttet Holmens Kirke i København, hvor børnene hvert år medvirker i en række musikgudstjenester og koncerter, bl.a. i forbindelse med Kulturnatten.

Susanne Wendt Ketting - Korskoleleder

Som leder af DR Korskolen og dirigent for både DR Børnekoret og DR Juniorkoret er Susanne Wendt ekspert i børnestemmer. Hun arbejder målrettet og energisk med korenes klang, blandt andet ved at inddrage krop og bevægelse og ved bevidst at dyrke og bevare børnenes sangglæde.

Man synger bedst, når man er glad

Ud over at udvikle børnenes stemmer og musikalitet er det vigtigt for Susanne Wendt og DR Korskolen at kunne inspirere andre korledere og dirigenter. Derfor underviser Susanne ofte ved kurser og korstævner ude i landet, og på DRs medieplatforme finder du en række videoer, som viser, hvordan hun arbejder med bl.a. DR Børnekoret.