0Din kurv er tom

DR Juniorkoret

DR Juniorkoret er for sangere der går i 6.-9. klasse, og koret deltager både i koncerter, turnéer, workshops og festivaler.

DR Juniorkoret har eksisteret siden 2005, og formålet med koret er at lette sangernes overgang fra DR Børnekoret til DR Pigekoret – og samtidig fungere som DR Pigekorets aspirantkor. Dirigent Susanne Wendt arbejder målrettet og professionelt med DR Juniorkoret, samtidig med at der gennem de fire år er god tid og plads til at sangerne udvikler sig både musikalsk og personligt.

DR Juniorkorets repertoire spænder vidt – fra danske sange og salmer over klassiske værker til helt nye arrangementer af tidens popsange og folkesange fra hele verden.

For at søge om optagelse i Juniorkoret, skal man kunne synge sopran eller alt.

Læs mere om optagelse i DRs Kor

DR Juniorkoret White Winter Hymnal med Fleet Foxes

Et selvstændigt kor

DR Juniorkoret synger mange koncerter sammen med DR Pige-, Børne- og Spirekoret, men har også selvstændige og koncerter og turneer. Ligesom de øvrige kor i DR Korskolen er Juniorkoret tilknyttet Holmens Kirke, og hvert år drager pigerne på tur i den første uge af sommerferien. De har været bl.a. på Bornholm, Samsø, Fyn og Ærø – dels som en øvelejr for koret, og dels for at give koncerter i kirker og på andre lokale scener. I sommeren 2016 skrev Bornholms Tidende efter DR Juniorkorets koncert i Aa Kirke:

Glæden over at være i den musikalske oplevelse lyste ud af de unge ansigter. Oplevelsen af DR Juniorkoret var ganske enkelt exceptionel, livsbekræftende og smuk

En bred musikalsk uddannelse

Sangerne i DR Juniorkoret får jævnligt undervisning i hørelære hos professor Inge Marstal på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Der er også ekstra sangtimer i forbindelse med korprøverne for godt halvdelen af koret. Desuden skal sangere i DR Juniorkoret spille et instrument efter eget valg, bl.a. for at styrke deres nodelæsningsfærdigheder – men også for at udvikle deres musikalitet og lytteevne.

Susanne Wendt - Korskoleleder og dirigent

Som leder af DR Korskolen og dirigent for både DR Børnekoret og DR Juniorkoret er Susanne Wendt ekspert i unge stemmer. Hun arbejder målrettet og energisk med korenes klang, blandt andet ved at inddrage krop, bevægelse og koreografi – og ved bevidst at dyrke og bevare de unges sangglæde.

Ud over at udvikle børnenes stemmer og musikalitet er det vigtigt for Susanne Wendt og DR Korskolen at kunne inspirere andre korledere og dirigenter. Derfor underviser Susanne ofte ved kurser og korstævner ude i landet, og på DRs medieplatforme finder du en række videoer, som viser, hvordan hun arbejder med bl.a. DR Børnekoret.

Susanne Wendt er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med videre studier hos bl.a. Michael Bojesen, Alice Granum og Margrethe Enevold.