0Din kurv er tom

DR Spirekoret

DR Spirekoret - ind i musikkens verden

DR Spirekoret er koret for de yngste børn med lyst til at lege sig ind i musikkens magiske verden. Koret blev oprettet i 2002, og er det nederste led i DR Korskolen med aldersgruppen 6-8 år.

I DR Spirekoret leger børnene sig ind i musikken sammen med dirigent Clara Smedegaard. Koret synger, danser og arbejder med stemmeøvelser, solmisation (håndtegn), bevægelse og hørelære.

Du kan opleve de små sangere på scenen, når DR Spirekoret medvirker i DR Pigekorets store, TV-transmitterede jule- og midsommerkoncerter, men koret har også sine egne mindre koncerter og medvirker bl.a. fast ved børne- og musikgudstjenester i Holmens Kirke.

Læs mere om optagelse i DRs Kor

Se DR Spirekoret synge

Lyt med når DR Spirekoret synger Zebra samba

Clara Smedegaard - specialist i de mindste

Med sin særlige fornemmelse for de mindste korsangere og sin store erfaring fra Sankt Annæ Gymnasium er Clara Smedegaard en vigtig figur i DR Korskolen. Hun bruger bl.a. solmisation, dans, leg og bevægelse, når hun skal fastholde de små sangeres opmærksomhed.

Clara kom til DR Korskolen i 2014 efter 10 år som dirigent for Sankt Annæ Spirekor, som hun selv har grundlagt. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos bl.a. Alice Granum og Michael Bojesen.

Clara Smedegaard er fast dirigent for DR Spirekoret og assisterende dirigent i DR Børnekoret.