0Din kurv er tom

DR Spirekoret

DR Spirekoret - ind i musikkens verden

DR Spirekoret er koret for de yngste børn med lyst til at lege sig ind i musikkens magiske verden. Koret blev oprettet i 2002, og er det nederste led i DR Korskolen. Spirekoret er for børn der går i 0., 1. og 2. klasse.

Sammen med dirigent Clara Smedegaard, synger, danser og arbejder DR Spirekoret med stemmeøvelser, solmisation (håndtegn), bevægelse og hørelære.

Du kan opleve de små sangere på scenen, når DR Spirekoret medvirker i Jul i Ramasjang. Spirekoret har også medvirket i DR Pigekorets store, TV-transmitterede julekoncerter. Spirekoret har sunget i Fællessang på DR1, og koret har også sine egne mindre koncerter og medvirker bl.a. ved børne- og musikgudstjenester i Holmens Kirke.

DR Spirekoret består af i alt cirka 70 børn som øver hver lørdag formiddag i DR Byen. Cirka en gang om måneden har Spirekoret korprøve torsdag eftermiddag i stedet for lørdag.

Læs mere om optagelse i DRs Kor

Se DR Spirekoret synge

Lyt med når DR Spirekoret synger Zebra samba

Clara Smedegaard - specialist i de mindste

Med sin særlige fornemmelse for de mindste korsangere og sin store erfaring fra Sankt Annæ Gymnasium er Clara Smedegaard en vigtig figur i DR Korskolen. Hun bruger bl.a. solmisation, dans, leg og bevægelse, når hun skal fastholde de små sangeres opmærksomhed.

Clara kom til DR Korskolen i 2014 efter 10 år som dirigent for Sankt Annæ Spirekor, som hun selv har grundlagt. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos bl.a. Alice Granum og Michael Bojesen.

Clara Smedegaard er fast dirigent for DR Spirekoret og assisterende dirigent i DR Børnekoret.