0Din kurv er tom

Alfa Mist

21. okt '23 kl. 21:00

Studie 2

Alfa Mist

Alfa Mist

Det seneste år har hypen omkring Londons unge jazzscene været stor. Her udvides og nyfortolkes jazzens traditioner med inspiration fra hiphop, soul, funk og genrer fra Afrika og Mellemøsten. Et af de mest markante navne i denne bølge er den internationalt hyldede musiker, komponist og producer Alfa Mist, der netop har udsendt albummet ”Variables” og kan opleves i Studie 2 til oktober.

Den engelske musiker, komponist og producer voksede op i Newham i Østlondon, hvor han som teenager dyrkede hiphop og grime. Men jo mere han dykkede ned i samplingerne og musikhistorien, desto større blev hans interesse for jazz, verdensmusik og filmmusik – så stor at han lærte sig selv at spille klaver.
Han debuterede i 2015 med albummet ”Nocturne” og har i alt udgivet fem studiealbum, inklusiv det seneste ”Variables”, der udkom den 21. april via det stilskabende label ANTI- (Tom Waits, Daniel Lanois, Beth Orton).

Hans bagkatalog er præget af melankolske jazzakkorder, der blandes med hiphopbeats, elektroniske produktioner og soulede harmonier. Han har derfor en appel, der rækker langt ud over den traditionelle jazzscene, hvorfor det legendariske pop- og rockmagasin NME også har fremhævet ham i sine spalter.

Alfa Mist er da også en nysgerrig kunstner, der udover sine egne albums bl.a. har komponeret neoklassiske værker til London Contemporary Orchestra, nyfortolket numre fra islandske Ólafur Arnalds og det legendariske jazzlabel Blue Note og desuden har sin egen podcast, ”Are We Live”.

På ”Variables” fortsætter han sin genremiksende stil med elementer fra både hiphop, r’n’b, freejazz og bigband-traditionen, der fusioneres sømløst i albummets groovy og stemningsmættede kompositioner. The Guardian belønner også albummet med 4 ud af 5 stjerner og skriver, at Alfa Mist rammer »the sweet spot between accessible and experimental«.

Live er Alfa Mist også en overlegen kunstner og orkesterleder, der fra sin plads bag klaveret nænsomt guider sit band og publikum gennem varierende og dragende musiklandskaber. Det beviste han, da han i 2019 optrådte på et tætpakket Bremen Teater under det års Copenhagen Jazz Festival.

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere