0Din kurv er tom

Chan & Tjajkovskijs 2.

16. sep '23 kl. 14:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Chan & Tjajkovskijs 2.

Chan & Tjajkovskijs 2.

Den brillante pianist Alice Sara Ott er solist i Griegs pragtfulde klaverkoncert, der giver os oplevelsen af Norges vældige naturlandskaber. Tjajkovskij bruger ukrainske folkemelodi-er i sin Symfoni nr. 2, hvor DR Symfoniorkestret dirigeres af Elim Chan, en af tidens mest spændende unge dirigenter.

View this event in English

Et af Edvard Griegs mål for sin klaverkoncert var at skabe musik med præg af hans hjemland, Norge. Det lykkedes i enhver henseende! Men værket blev meget mere end det. ”Det er en klaverkoncert, hvis skønhed ligger i dens naturlighed”, siger aftenens solist, pianisten Alice Sara Ott. ”Musikken bærer os afsted på sine vinger.”

Grieg havde norsk folkemusik i blodet, og de smukke temaer i klaverkoncerten kan ikke undgå at fremtrylle billeder af norske landskaber for os. Hans russiske kollega Tjajkovskij var på samme bølgelængde, da han skrev sin Symfoni nr. 2, for mange af temaerne i symfonien er ukrainske og russiske folkemelodier. Det gør Tjajkovskijs Symfoni nr. 2 til en af de mest charmerende, han skrev.

På podiet ved denne koncert er Elim Chan fra Hong Kong, en af tidens mest begavede yngre dirigenter. Hun er chefdirigent for Antwerpen Symfoniorkester, og derudover gæstedirigerer hun de bedste orkestre i USA og Europa – nu også for første gang en Torsdagskoncert med DR Symfoniorkestret.

Koncerten kan også opleves den 14. september 2023 klokken 19.30. Læs mere her

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Symfoniorkestrets koncertpakke “Efterårsstjerner”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Program


Caroline Shaw

Entr’acte

Grieg

Klaverkoncert

Tjajkovskij

Symfoni nr. 2

Dirigent

Elim Chan

Solist, klaver

Alice Sara Ott

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere