0Din kurv er tom

DR Vokalensemblet & Martina Batič

22. aug '23 kl. 19:30

Fonnesbæk Kirke

Se rabatmuligheder

DR Vokalensemblet & Martina Batič

Et musikalsk portræt

DR Vokalensemblet åbner koncertsæsonen sammen med deres nye chefdirigent, Martina Batič. Kom med på en musikalsk rejse gennem Martinas liv, fra barndommens slovenske folkemelodier til kormusik fra de vigtigste øjeblikke i hendes succesfulde karriere som kordirigent i hele Europa.

“En koncert skal føles som en rejse, hvor alt kan ske”. Sådan siger DR Vokalensemblets nye chefdirigent Martina Batič, og i sin debutkoncert som chefdirigent tager hun sangere og publikum med på rejse gennem sit personlige, musikalske landskab.

Koncerten er formet som et portræt af Martina Batič, hvor vi møder hendes første musikalske barndomsminder fra Slovenien og følger hendes vej ind i kormusikkens verden.

Renæssancekomponisten Jacob Gallus hylder musikkens kraft i sin Musica noster amor, og slovenske folkesange er et minde om Martinas første oplevelser af at synge i kor i skoletiden. Vi hører også kormusik fra Martina Batičs studietid i Ljubljana og tysk romantik af Johannes Brahms, som hun dyrkede som dirigentstuderende i München.

I løbet af sin karriere som dirigent er Martina Batič blevet ekspert i at dirigere radiokor, og inden hun blev chefdirigent for DR Vokalensemblet, var hun chefdirigent for koret i Radio France. Derfor har hun også valgt musik af komponisten Francis Poulenc, der er en af kormusikkens store, moderne mestre.

Sidst, men ikke mindst, skal vi høre skandinavisk kormusik fra Martina Batičs nye musikalske landskab, hvor sangerne i DR Vokalensemblet har deres musikalske rødder, nemlig danske sange af Carl Nielsen og et nyere værk af den svenske komponist Karin Rehnqvist.

Koncerten kan også opleves i Aalborg Domkirke (Budolfi) den 23. august 2023 klokken 19.30. Læs mere her
Koncerten kan også opleves i Trinitatis Kirke, København den 25. august 2023 klokken 19.30. Læs mere her

Program


Jacobus Gallus (1550-1591)

Musica noster amor

Uroš Krek (1922-2008)

Three Autumn Songs

Lojze Lebič (f. 1934)

Iz kamna v vodi (’From the Stone in the Water’)

Johannes Brahms (1833-97)

Verlorene Jugend; Im Herbst

Hugo Wolf (1860-1903)

Im sommer

Francis Poulenc (1899-1963)

Sept Chansons

Karin Rehnqvist (f. 1957)

Jag lyfter mina händer (In memoriam Bo Johansson) Carl Nielsen (1865-1931) arr.

John Høybye (f. 1939)

Sange af Carl Nielsen