0Din kurv er tom

DR Vokalensemblets påskekoncert

15. mar '24 kl. 19:30

Trinitatis Kirke, København

Se rabatmuligheder

DR Vokalensemblets påskekoncert

DR Vokalensemblets påskekoncert

I foråret og påsketiden spirer nyt liv frem, både i naturen og i kirkeåret. I DR Vokalensemblets påskekoncert med chefdirigent Martina Batič mødes det gamle og det nye, det velkendte og det uventede i kormusik til foråret og påsken af bl.a. Nielsen, Hartmann og Nystedt.

Det er let at se en sammenhæng mellem forårets spirende natur og påskens budskab om opstandelse.

Gennem århundreder er komponister og digtere blevet fascineret og inspireret af den stærke fortælling om genfødsel og nyt liv, som forener natur og religion. Det kan man opleve denne aften i Trinitatis Kirke, hvor DR Vokalensemblet og chefdirigent Martina Batič udforsker musik til højtiden og årstiden.

De ikoniske ord i påskefortællingen fortolkes af kendte nordiske komponister og den anerkendte engelske komponist Roxanna Panufnik, som har komponeret til bl.a. BBC Proms og Westminster Cathedral.

To kendte danske påskesalmer danner udgangspunkt for John Høybyes fortolkning af Haec Dies, den vigtigste af alle påsketekster, mens to jublende latinske salmer lader solister og korsangere omkranse publikum, så man hyldes ind i ren musikalsk påskefryd.

I første del af koncerten præsenterer fire studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium deres korte korværker med refleksioner over forår, vækst og påske, som er udviklet i samarbejde med sangerne i DR Vokalensemblet.

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertpakke “Året rundt med DR Vokalensemblet”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Program


Roxanna Panufnik

Deus, deus, meus

Sven-Erik Bäck

Jesus, tänk på mig

Kurt Nystedt

Peace I leave with you

Emil Hartmann

Som forårssolen morgenrød

Carl Nielsen

Påskeblomst, hvad vil du her?

John Høybye

Tre lyse motetter

Dirigent

Martina Batič