0Din kurv er tom

Drømme & profetier

22. sep '23 kl. 20:00

Studie 2

Se rabatmuligheder

Drømme & profetier

Drømme & profetier

Kormusik, lysdesign og percussion mødes i en koncert fuld af drømme, profetier og visioner. DR Vokalensemblet uropfører et nyt storværk af den finske komponist Lauri Supponen i DR Koncerthusets Studie 2, hvor lyd, lys og videokunst smelter sammen på nye og overraskende måder.

Kom med DR Vokalensemblet ind i en magisk verden af drømme, hallucinationer, profetier og varsler.

Vi begynder i underverdenens mørke, hvor Orfeus skal forsøge at redde sin elskede Eurydike, efterfulgt af den ekstatiske vision om de nordiske guder i det berømte oldnordiske digt Vølvens spådom, fortolket af komponisten Else Marie Pade.

De sybillinske profetier fra det gamle Grækenland forudsagde Kristi komme 1100 år før hans fødsel, og renæssancemesteren Orlando di Lasso klædte de mystiske ord i musik så avanceret og kromatisk, at det har undret forskere lige siden.

Aftenens hovedværk kaster helt nyt lys på idéen om profetier og orakler. DR Vokalensemblet uropfører nemlig en stor, ny koncert for slagtøj, video og kor, skabt i fællesskab mellem komponisten Lauri Supponen, den unge slagtøjsstjerne Kalle Hakosalo og videokunstneren Irene Suosalo.

I det nye værk, som har fået titlen ’Orakel’, bliver lyd og billede flettet fuldstændig sammen, så musikken bliver indlejret i et visuelt billede, mens lys og farve slippes løs i musikken. Både live-elektronik og live-video er en del af opførelsen, så slagtøjssolisten og videokunstneren optræder ligeværdigt som både skabere og fortolkere af oraklets visioner.

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertpakke “Korsang til sjælen”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Program


Hakosalo/Suosalo/Supponen

Oracle (uropførelse)

Per Nørgård

Orfeus´ dansevise

Else Marie Pade

Völo-spa hov est

Lassus

Prophetiae Sybillarum

Dirigent

Nicholas Kok

Percussion

Kalle Hakosalo

Videokunstner

Irene Suosalo

Live electronics

Lauri Supponen

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere