0Din kurv er tom

Fantastiske stemmer: In memoriam

3. nov '23 kl. 19:30

Trinitatis Kirke, København

Se rabatmuligheder

Fantastiske stemmer: In memoriam

Fantastiske stemmer: In memoriam

Som optakt til deres USA-turné præsenterer DR Vokalensemblet og æresdirigent Marcus Creed et vidtfavnende musikalsk program, som kredser om minder, erindring og afsked – inspireret af november måneds Allehelgen og den internationale Armistice Day. Musik af bl.a. Mendelssohn, Kodály og Arvo Pärt.

USA har en stærk og levende kortradition, bl.a. i kraft af sine hæderkronede universiteter.

Sammen med deres æresdirigent Marcus Creed har DR Vokalensemblet opbygget et nært forhold til koret på Yale University, og denne koncert i Trinitatis er optakten til endnu et besøg, hvor de danske korsangere giver koncerter på de to berømte universiteter.

Koncertens og turnéens musikalske program kredser om kredser om minder, erindring og afsked – inspireret af november måneds to store mærkedage, Allehelgen den 5. november og den internationale Armistice Day, som markerer våbenhvilen efter 1. Verdenskrig.

Komponisten Felix Mendelssohn spørger, med tekst fra Salmernes Bog, hvorfor menneskeheden så ofte tyr til kamp, mens Bohuslav Martinu skildrer en gammel tjekkisk fortælling om en ung pige, som venter i syv år på, at hendes elsker vender tilbage fra krigen, og i Zoltan Kodalys Este dal beder en ung soldat i et fremmed land om beskyttelse, mens han slår sig ned om natten for at sove.

I vores egen tid har svenske Bitta Byström sat musik til et digt af Poul Borum – et drømmelandskab, hvor måneskin oplyser de mennesker, vi kender og elsker, mens den moderne mester Arvo Pärt griber til latinske strofer, hvor lyset betyder et farvel til livet.

Komponisten Robert Lucas Pearsalls kendte miniature-mesterværk Lay a Garland fortæller om en ulykkelig ung jomfru, der dør af sorg, mens Richard Rodney Bennett står bag endnu en rørende hyldest til en kvinde, der nu hviler i døden og sover – et værk, som oprindeligt blev komponeret til minde om Linda McCartney.

Program


Felix Mendelssohn

Warum toben die Heiden

Robert Lucas Pearsall

Lay a garland

Richard Rodney Bennett

A Good Night (Close now thine eyes)

Bohuslav Martinu

Romance from the Dandelions

Zoltan Kodaly

Este Dal

Britta Byström

To måner

Arvo Pärt

Nunc Dimittis

Carl Nielsen

Carl Nielsen songs

Dirigent

Marcus Creed