0Din kurv er tom

Fatoumata Diawara

5. jul '23 kl. 20:00

Koncertsalen

Fatoumata Diawara

CJF 2023

Den Grammy- og Oscar-nominerede maliske sangerinde og guitarist Fatoumata Diawara har givet storslåede koncerter på Roskilde Festival og Vinterjazz. På sidstnævnte allieret med DR Big Band i 2022. Til sommer er det globale fænomen tilbage i Danmark med nyt album og kan for første gang opleves med sit eget band i Koncertsalen under Copenhagen Jazz Festival.

Fatoumata Diawara har tidligere optrådt med stjerner som Oumou Sangaré, Roberto Fonseca, Herbie Hancock, Damon Albarns African Express og stået forrest på Roskilde Festivals Orange Scene. Med sin fængende og ofte politisk ladede fusion af afropop, r’n’b, ørkenrock og folkemusik fra den særlige vestafrikanske Wassoulou-region har Diawara siden karrierens begyndelse med debuten “Fatou” (2011) været en af de mest ombejlede afrikanske kunstnere. Hendes seneste regulære album, “Maliba” (2022), understregede Fatoumata Diawaras position som én af de mest markante og interessante stemmer og kvinderetsforkæmpere i moderne musik med globalt udsyn.

Diawara blev født ind i en familie med 10 søskende i 1982 og tiltrak sig hurtigt opmærksomhed som børneskuespiller. Én af hendes største roller var i filmen “Sia, The Dream of the Python” (2001), hvor hun indtog hovedrollen som en ung pige, der løber hjemmefra. Virkeligheden mimede fiktionen, og løbe hjemmefra var præcis, hvad den unge Diawara gjorde til Frankrig som 19-årig for at undgå et arrangeret ægteskab i hjemlandet. Her slog hun sig til den verdensturnerende gadeteatertrup Royal de Luxe som sanger – og snart var hun fast inventar på Paris’ mange klubber og caféer. Den internationale scene fik hurtigt nys om det unge talent, og hun blev inviteret med som korsanger hos koryfæer som Dee Dee Bridgewater og landskvinden Oumou Sangaré.

Den maliske verdensstjernes musik blander på forunderlig vis de traditionelle elementer fra Wassoulou-egnen og inspirationer fra hele det afrikanske kontinents både for- og nutid med global musik og et moderne tekstunivers, der kredser om emner som kvindens rolle, håb for fremtiden og migration – det hele sunget på hendes eget sprog, det maliske bambara.

I didn’t want to sing in English or French because I wanted to respect my African heritage. But I wanted a modern sound because that’s the world I live in. You can keep your roots and influences but communicate them in a different style”, forklarer Fatoumata Diawara.

Når Fatoumata Diawara optræder i DR Koncerthuset på Copenhagen Jazz Festival 2023, er det første gang, hun har sit eget band med i Koncertsalen. Diawara barsler for tiden med nyt album, hvor førstesinglen “Nsera”, produceret af netop Damon Albarn, udkom til anmelderroser i november 2022. Sammen med Copenhagen Jazz Festival er vi stolte af at kunne præsentere, nu for alvor på egne ben, det maliske musikfænomen, der sætter fællesskab, mangfoldighed og kærlighed i spillevende centrum

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere