0Din kurv er tom

Gregory Porter

4. jul '23 kl. 20:00

Koncertsalen

Gregory Porter

CJF 2023 – Ekstra­koncert

Den Grammy-vindende, amerikanske jazz, soul- og gospelsanger Gregory Porter har med sin varme baritonstemme begejstret publikum i hele verden i over et årti. Porter har tidligere taget Copenhagen Jazz Festival med storm – og til sommer vender han tilbage til festivalen og DR Koncerthuset med sin dybe, besjælede vokal.

Gregory Porter blev født ind i musikken med en præstemor, hvis musiksamling var en øjenåbner – ikke mindst Nat King Cole fangede den unge Porters opmærksomhed i en sådan grad, at han satte sig for, med held(!), at forsøge at imitere den legendariske stemme. Coles indflydelse er stadig tydelig hos Porter, der, foruden at præsentere sine originale sange, ofte vender tilbage til den oprindelige inspirationskilde som fx på hyldestpladen “Nat King Cole & Me” (2017).

Den store stemme nåede sin nuværende status via et par omveje. Efter en kuldsejlet football-karriere flyttede Porter i stedet til Brooklyn, hvor han blandt andet optrådte på kvarterets jazzklubber. Her mødte han sin senere mentor, saxofonist, pianist og komponist Kamau Kenyatta, der introducerede ham for fløjtenist Hubert Laws. Laws blev Porters adgangsbillet til den professionelle musik, da han i 1998 lod ham synge et nummer på udgivelsen “Hubert Laws Remembers the Unforgettable Nat King Cole”, mens Laws’ søster hyrede ham til Broadway-musicalen “It Ain’t Nothing But the Blues”.

Der skulle dog gå godt et årti, før det amerikanske fænomen for alvor skabte sig et navn i egen ret med sin opløftende blanding af genrer som jazz, soul og gospel. Med debutudgivelsen “Water” (2010) indkasserede Porter sin første Grammy-nominering og sammenligninger med idoler som netop Nat King Cole, Stevie Wonder, Bill Withers og Donny Hathaway. Hans første Grammy-sejr kom allerede med den tredje udgivelse, hans første på ikoniske Blue Note, albummet “Liquid Spirit” (2014), der både nåede andenpladsen på Billboard Top Jazz Albums-listen og titlen som en af verdenshistoriens hidtil mest streamede jazzplader med 20 millioner streams.

Siden er det blevet til en bred vifte af populære albums og udsolgte koncerter i en lang række koncerthuse i hele verden – både på egen hånd og i selskab med den vidtberømte orkesterleder Wynton Marsalis’ Jazz at Lincoln Center Orchestra.

Når Gregory Porter vender tilbage til Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset to aftener i streg kan publikum se frem til endnu et medrivende møde med Porters dybfølte tekster svøbt i hans altid vedkommende og kraftfulde stemme, der formår at favne både skrøbelighed, nærvær og storhed på én og samme tid.

 

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere