0Din kurv er tom
Venteliste

Guldimund

15. nov '23 kl. 20:00

Koncertsalen

Guldimund

Guldimund

Når den anmelderroste sangskriver og musiker Guldimund besøger DR Koncerthuset er det med 11 musikere på scenen, samt sit længe ventede, nye album ”Jeg venter i lyset”. Publikum i Koncertsalen kan se frem til at blive budt ind i Guldimunds smukke, rørende og til tider morsomme tekstunivers tilført strygere, blæsere og flerstemmige vokaler som blander sig med trommer, bas og elektrisk guitar.

Med 11 musikere på scenen i Koncertsalen er Guldimunds koncert mere end blot en rockkoncert. Strygere, blæsere og flerstemmige vokaler blander sig med trommerne, bassen og en flimrende regn af elektriske guitarer. Lyden af træ, luft og strenge i bevægelse opløses i digitale glitch og den varme summen fra analoge guitareffekter, mens Asger Nordtorps insisterende formidler sine tydeligt artikulerede hverdagsfortællinger med overskud og nærvær. Tiden strækkes og bøjes efter orkestrets forgodtbefindende, og som publikum efterlades man ikke med andet valg, end at lade sig suge ind i Guldimunds konfronterende og dragende rum.

Koncerten kan også opleves den 13. november klokken 20.00.

“Koncertsalen i DR Koncerthuset er måske en af verdens smukkeste scener, så det er med en blanding af ærefrygt og ærgerrighed, jeg forbereder mig til aftenen. Heldigvis udgør vi jo et helt fodboldhold, så jeg er ikke bekymret for, at vi nok skal kunne fylde scenen ud. Jeg har i øvrigt et godt øje til orgelet. Det er forresten 11 meter i både højden og bredden. Interessant…”

Guldimund brød for alvor i gennem i 2021 med debutalbummet ”Dem, Vi Plejede At Være”. Et album, der bl.a. indbragte ham 3 Steppeulve for Årets Udgivelse, Årets Tekstforfatter og Årets Musiker. Hans poetiske tekster med et dokumentaristisk præg tilsat et flammende hav af guitarer, blæseinstrumenter, englekor og en guddommelig vokal imponerede.

Af den grund havde mange medier også albummet som et af årets bedste og singlerne ”Brænder Stadig” samt titelnummeret ”Dem, Vi Plejede At Være” kom i rotation på DR. Der har derfor været store forventninger til nyt materiale fra Guldimund.

”Jeg venter i lyset” har en stor musikalsk originalitet og fantastiske tekster som endnu engang har et næsten absurd dokumentaristisk præg. Med sange som ”Møns Klint”, ”Det kun vigtigt hvad det er ” skriver Guldimund om forelskelsen og den første tid i et kærlighedsforhold, mens han i sange som ”Hvordan ser gud ud?” og ”Forstår du?” og ”I har ikke valgt hinanden” beskriver den svære tid som skilsmissefar. Det er både smukt, rørende og morsomt at være en del af Guldimunds univers. Albummet er produceret af Søren Buhl som også producerede det foregående album.

Bag Guldimund står Asger Nordtorp Pedersen, der var sangskriver, bassist og medforsanger på TÅRNs debutalbum ”Ud Ad Mit Vindue” (2016), og som igennem flere år var medlem af Blaue Blume som bassist og medsangskriver af deres album ”Bell of Wool” (2019) samt EP’en ”Sobs” (2017).

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere