0Din kurv er tom

Himmelsk lys

23. feb '24 kl. 20:00

Marmorkirken (Frederikskirken)

Se rabatmuligheder

Himmelsk lys

Himmelsk lys

DR Vokalensemblet lyser Marmorkirken op med musik, som udforsker både sollys, måneskin, stjerneglans og det evige, himmelske lys. I anledning af Copenhagen Light Festival bliver kormusikken rammet ind af moderne lysdesign og elektroniske lydflader af Christoffer Møller.

Blandt vinterens måneder er februar den lyseste, som giver sikre varsler om, at varmen og lyset er på vej tilbage.

I gamle dage fejrede man Kyndelmisse, som betyder ’lysmesse’, i begyndelsen af februar – men også vores egen tid, og vores egen by, har sin helt egen lysfest. I februar lyser Copenhagen Light Festival nemlig gader, bygninger og vandspejl op med stærke farver, smukke mønstre og strålende lysskulpturer.

Som en musikalsk bidrag til festivalen lyser DR Vokalensemblet og den unge dirigent Krista Audere det smukke rum i Marmorkirken op med musik, som udforsker sollys, måneskin, stjerneskær, nordlys og evighedens himmelske lys.

Sammen med den klare lyd af korets stemmer skaber komponisten og keyboard-spilleren Christoffer Møller stemningsfulde elektroniske lydflader, og moderne lysdesign føjer nye dimensioner til Marmorkirkens store, stilfulde kirkerum.

Koncerten kan også opleves den 23. februar 2024 klokken 17.30. Læs mere her

Program


Eric Whitacre

Lux aurumque

Sergei Rachmaninov

Cherubic Hymn

Ēriks Ešenvalds

Northern Lights

Joanne Metcalf

Shining light

Shruthi Rajasekar

Star of Rohini

Gundega Šmite

Light seeking light

Dirigent

Krista Audere

Keyboards

Christoffer Møller