0Din kurv er tom

Klang & rum

29. jun '23 kl. 19:30

Trinitatis Kirke, København

Se rabatmuligheder

Klang & rum

Klang & rum

Som optakt til sommerens store verdenskongres for arkitekter inviterer DR Vokalensemblet til en koncert, der udforsker det tætte samspil mellem musik og arkitektur. Oplev klangen af over seks århundreders kormusik inspireret af unikke rum og steder, og mærk hvordan lyden og kirkerummet smelter sammen.

I sommeren 2023 er København for første gang værtsby for den store verdenskongres for arkitekter, UIA World Congress of Architects.

Inspireret af den store begivenhed har DR Vokalensemblet og den engelske dirigent David Hill sammensat et unikt koncertprogram, der udforsker det tætte forhold mellem musik og arkitektur. Her kan du opleve, hvordan komponister til alle tider er blevet inspireret af særlige rum, strukturer og bygninger, og mærke, hvordan lyden af sangstemmer spiller sammen med rummet i både tidlige og helt nye værker.

I renæssancen var de største komponister knyttet til tidens prægtigste katedraler og paladser. Mesteren Guillaume Dufays skrev kormusik, som var et nøjagtigt spejl af proportionerne i Firenzes domkirke, og flere af hans efterfølgere komponerede specielt til Markuskirken i Venedig, inspireret af dens hvælvinger og enestående akustik.

Denne aften i Trinitatis Kirke hører vi ekkoer af arkitektoniske mesterværker fra både Rom, Venedig og Tyskland, kombineret med moderne mestre som amerikanske John Cage, der lader korets sangere omkranse publikum og udnytte hele kirkerummet.

Engelske Judith Bingham skildrer drømmen om en himmelsk by i sit nye værk To the Celestial City, og fire unge komponister fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium udforsker samspillet mellem arkitektur og musik i nye værker skrevet specielt til DR Vokalensemblet.

Program


John Cage

ear for EAR

Guillaume Dufay

Nuper rosarum flores

Ruggero Giovanelli

Jubilate Deo omnis terra

Andrea Gabrieli

Benedicam Dominum

Hans Leo Hassler

Jubilate Deo omnis terra

Judith Bingham

To the Celestial City (Uropførelse)

Værker af studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Dirigent

David Hill