0Din kurv er tom

Samora Pinderhughes

3. jul '23 kl. 21:00

Studie 2

Samora Pinderhughes

Future Sound of Jazz / CJF 2023

Den amerikanske komponist, sanger, filmskaber og multikunstner Samora Pinderhughes modtog i 2022 en placering på New York Times’ “Top Ten Best Jazz Albums” med pladen “GRIEF”. Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset præsenterer for første gang i Danmark Pinderhughes i eget navn, der skriver sig ind i en stolt tradition af politisk engagerede kunstnere.

Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset glæder sig til at kunne åbne festivalpublikummets ører for én af de mest revolutionære stemmer i moderne amerikansk sangskrivning, når Samora Pinderhughes besøger Danmark og Studie 2 for første gang med eget band til sommer. Samora Pinderhughes modtog i 2022 en placering på New York Times’ “Top Ten Best Jazz Albums” med pladen “GRIEF”.

“One of the most affecting singer-songwriters today, in any genre” – The New York Times

Samora Pinderhughes er med sine intime, gennemkomponerede sange og sine radikalt ærlige tekster blandt de mest interessante kunstnere i grænselandet mellem moderne jazz og elektronisk pop. Pinderhughes er kendt som producer/sangskriver, der har arbejdet for blandt andre Herbie Hancock, Common og producerteamet Robert Glasper og Karriem Riggins. Nu på egne ben er det med foreløbig to albums lykkes ham at etablere sig som én af de mest omtalte, ofte politisk funderede og fremsynede sangskrivere, der bruger sin dybt personlige kunst til at afdække sociopolitiske problemer i den særlige afro-amerikanske tradition.

Pinderhughes er født og opvokset på den amerikanske vestkyst, hvor han allerede som barn kastede sig over musikken og som syv-årig klaveret. Efter high school flyttede Pinderhughes til New York, hvor han kom gennem nåleøjet til den verdensberømte performance-skole Juilliard og studerede under mentorer som Kenny Barron, Kendall Briggs og dramatiker Anna Deavere Smith. Tiden på Juilliard tændte en multikunstnerisk gnist i Samora Pinderhughes, der indså de oplagte forbindelser mellem sine tekster og film, teater og musik.

Det egentlige store gennembrud kom i 2022 med anmelderroste “GRIEF”, der indgik som led i et større multimedieværk og endte på New York Times’ liste over årets bedste jazzplader. Albummet “GRIEF” var resultatet af Pinderhughes’ flere end 100 interviews med indsatte i det amerikanske fængselsvæsen. Den kunstnerisk visionære musik blander gospelharmonier med underspillet post-hiphop og hjerteskærende ballader, altid med en underliggende ærlighed og indignation.

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere