0Din kurv er tom

Stasevska & Sibelius’ 5.

7. mar '24 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Stasevska & Sibelius’ 5.

Stasevska & Sibelius’ 5.

Hjemve og kærlighed fylder den store, romantiske cellokoncert af Dvořák, som er et hovedværk, ikke mindst for den franske cellostjerne Gautier Capuçon. Den finske dirigent Dalia Stasevska fortsætter med Sibelius, som hun beskriver som ”musik med en ufattelig kraft – den strømmer som en brusende flod.”

View this event in English

Den store cellokoncert af Antonin Dvořák er et hjertegribende værk, hvor hjemve og dybe længsler fylder de tre satser. Dvořák skrev den smukke musik, mens han boede i USA, langt fra sit tjekkiske fædreland – og fjernt fra en ungdomskærlighed, han ikke havde glemt. Solisten ved denne koncert er den franske cellostjerne Gautier Capuçon, der brænder for Dvořáks musik.

DR Symfoniorkestret dirigeres denne aften for første gang af Dalia Stasevska. Hun er født i Kyiv og er vokset op i Finland, og hendes medrivende musikalske personlighed har gjort, at orkestre over hele verden ønsker at spille med hende. Hun har bl.a. dirigeret den traditionsrige koncert Last Night of the Proms i Royal Albert Hall.

Dalia Stasevska beskriver Sibelius’ musik som ”en ufattelig kraft, der strømmer som en brusende flod”. Flotte ord om noget af den mest overvældende orkestermusik, der findes. Og Sibelius’ Symfoni nr. 5, der er på programmet, er et af hans største mesterværker, der i vældige bevægelser bygger op til et mageløst klimaks.

Koncerten kan også opleves den 8. marts 2024 klokken 19.30. Læs mere her

Program


Dvořák

Cellokoncert

Sibelius

Symfoni nr. 5

Dirigent

Dalia Stasevska

Solist, cello

Gautier Capuçon

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere