0Din kurv er tom

Stemmer i mørket

7. feb '24 kl. 19:30

Vor Frue Kirke - Københavns Domkirke

Se rabatmuligheder

Stemmer i mørket

Kormusik til fastetiden

Som optakt til fastetiden har DR Vokalensemblet og æresdirigent Marcus Creed sammensat en koncert, der inviterer til refleksion og selvransagelse – både over vores eget liv og over de indre og ydre kampe, vi kan opleve som mennesker. Musik af bl.a. Poulenc, Duruflé og Kodály.

Nogle gange er det svært at skelne mellem, hvad der sker i verden omkring os, og hvad der foregår inde i os selv. Indre og ydre konflikter hænger ofte sammen, og i musikkens verden kan de finde et fælles, gribende udtryk.

Denne koncert med DR Vokalensemblet og æresdirigent Marcus Creed kredser på én gang om de stærke menneskelige følelser, der knytter sig til fastetiden, og de ydre konflikter, som har dannet baggrund for nogle af de allermest gribende værker, der er skrevet for kor.

Francis Poulencs motetter til fastetiden er en intens skildring af nogle af de sværeste menneskelige følelser som tvivl, skyld og utilstrækkelighed – skrevet i et tonesprog, som går ind under huden og direkte til hjertet. Få år senere, midt under 2. verdenskrig, skrev Zoltan Kodaly sit hjerteskærende smukke værk Missa brevis for kor og orgel, mens hans hjemby Budapest var under belejring.

Også krigen var baggrund for, at den franske komponist Maurice Duruflé skrev sit store orgelværk til minde om den talentfulde organist og komponist Jehain Alain, mens de to engelske komponister Michael Tippett og Robert Saxton skildrer den himmelske kamp mellem Ærkeenglen Michael og djævelen selv.

I spidsen for koncerten er DR Vokalensemblets tidligere chefdirigent Marcus Creed, som i dag er korets æresdirigent.

Koncerten kan også opleves i Aarhus Domkirke den 9. februar 2024 klokken 17.00. Læs mere her

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertpakke “Korsang til sjælen”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Program


Maurice Duruflé

Prélude et Fugue sur le nom d’Alain op. 7 (organ solo)

Francis Poulenc

Quatre motets pour un Temps de Pénitence

Michael Tippett

Plebs Angelica

Robert Saxton

Hymn to St Michael

Zoltan Kodály

Missa Brevis

Dirigent

Marcus Creed

Orgel

Kristian Krogsøe