0Din kurv er tom

Tid & passion

8. maj '24 kl. 19:30

Trinitatis Kirke, København

Se rabatmuligheder

Tid & passion

Tid & passion

Fortid og nutid smelter sammen på enestående vis i denne koncert med DR Vokalensemblet og den Grammy-nominerede dirigent Daniel Reuss. Komponisten Wolfgang Rihms gådefulde og gribende musik til syv stærke passionstekster møder motetter af kendte renæssancemestre i en tidløs og meditativ sfære.

Den tyske komponist Wolfgang Rihm er verdensberømt for sin evne til at gribe et publikum og få tiden til at stå stille i en koncertsal.

Han er efterspurgt blandt kunstnere og orkestre over hele verden og har bl.a. skrevet værker til New York Filharmonikerne, BBC Filharmonikerne og violinisten Anne-Sophie Mutter, som alle er vilde med hans stærke, tidløse tonesprog.

Her er muligheden for at opleve en unik kombination af Wolfgang Rihms udtryksfulde kormusik, skrevet til originale latinske passionstekster, og passionsmotetter af kendte renæssancekomponister som Orlando di Lasso, Carlo Gesualdo, Giaches de Wert og den mindre kendte Sulpitia Cesis, datter af en italiensk adelsmand, der tilbragte sit liv som nonne i et augustinsk kloster.

DR Vokalensemblet og den Grammy-nominerede dirigent Daniel Reuss har sammensat et stemningsfuldt program, hvor fortid og nutid bogstaveligt talt flettes sammen, så det kan være svært at sige, hvornår Rihms tonemalerier går over i renæssanceklange – og omvendt.

En enestående mulighed for at opleve en af vor tids mest spændende komponister set gennem musikhistoriens fascinerende kalejdoskop.

Program


Wolfgang Rihm

7 Passions-Texte (Dansk førsteopførelse)

Giaches de Wert

Adesto dolori meo

Vox in Rama Amen, amen dico vobis

Orlando di Lasso

Ad dominum cum tribularer

Carlo Gesualdo

O vos omnes

Sulpitia Cesis

Stabat Mater

Dirigent

Daniel Reuss

Vært

Cecilie Haastrup