0Din kurv er tom

Tæt på DR Symfoniorkestret

Mød dirigenten: Thomas Søndergaard

”Jeg går efter at finde urkræfterne frem i Stravinskijs musik” siger dirigenten Thomas Søndergaard, som er kendt fra bl.a. Den Klassiske Musikquiz på DR K. Se ham fortælle om det berømte værk, som vakte skandale da det første gang blev opført i Paris.

Se video
85 år live og i æteren

Vidste du, at Torsdagskoncerterne optages med 40 mikrofoner, og at der skal 8 kameraer til at fange en koncert til tv? Kom med bag kulisserne til DR Symfoniorkestrets Torsdagskoncerter, som i år kan fejre 85-års jubilæum – både live og i æteren.

Se billeder
Mød dirigenten: Lorenzo Viotti

Den unge dirigent Lorenzo Viotti fortæller om Ravels store kor- og orkesterværk Daphnis og Chloé, som han dirigerer til 85-års jubilæumskoncerten for DR Symfoniorkestrets Torsdagskoncerter.

Se video
Mød solisten: Leonidas Kavakos

“At se på de store komponisters partiturer er som at betragte et ufattelig smukt landskab”, siger den græske violinist og dirigent Leonidas Kavakos.

Se video
Mød solisten: Kirill Gerstein

Mød den russiskfødte pianist Kirill Gerstein og varm op til Beethovens 3. klaverkoncert, hvor han er solist.

Se video
DR Symfoniorkestret modtager tysk Grammy

DR Symfoniorkestrets indspilning af orkesterværket 'Marin' er blevet hædret med Tysklands vigtigste musikpris som 'Årets musik-DVD'.

Læs mere
Mød komponisten: Bent Sørensen

DR Symfoniorkestret åbner sæsonen med Bent Sørensens nye værk "Evening Land". Hør om værkets tilblivelse og om den meget personlige obo-solo, der er en hyldest til Sørensens nu afdøde svigerfar.

Mød Bent Sørensen her
Fabio Luisi og Nielsens kærlighedsforhold

Det var kærlighed ved første lyt mellem Fabio Luisi og Carl Nielsen, og kærlighedsforholdet er kun blevet dybere med tiden.

Se videoer med Fabio Luisi
Orkestrets egne stjerner indtager rampelyset

DR Symfoniorkestrets yngste medlem Zachary Hatcher er solist 6. og 7. september sammen med orkestrets prisvindende solofløjtenist Ulla Miilmann.

Læs mere og se video
Sid med på forreste række - 360 graders video

Kom med koncertmester Johannes Søe Hansen og paukist René Mathiesen til orkesterprøve og oplev, hvordan dirigenten bruger sit kropssprog til at forme musikken.

Se video
DR Symfoniorkestret skal til Østrig og Japan

Som optakt til den nye koncertsæson skal DR Symfoniorkestret spille koncert på Grafenegg Festivalen i Østrig - og til foråret går turen til Japan

Læs mere
Tre violinister - ét jubilæum

Hele tre af DR Symfoniorkestrets violinister har netop fejret 25 års jubilæum. Vi har mødt dem til en snak om deres tid i orkestret.

Læs interview