0Din kurv er tom

Kim Bohr: Velkommen til sæson 2023-24

Velkommen til en sæson, hvor DR Symfoniorkestret og chefdirigent Fabio Luisi vender blikket mod himmelrummet med musik, der på én gang rækker ud efter evigheden og ind i fremtiden.

Himmelrummet og det himmelske har været en stærk inspiration for kunstnere og komponister til alle tider. Mødet med det uendelige, ukendte rum kan på én gang virke overvældende, opløftende og beroligende. Alt det formår musikken at udtrykke – helt uden ord.

I den nye sæson med DR Symfoniorkestret og chefdirigent Fabio Luisi kaster vi os ud i en række visionære værker, der tager os med på musikalsk himmelfærd i
både konkret og overført forstand. Fra sæsonåbningens symbiose af lys, farver og toner i Koncertsalen til symfonier og tonedigte om opstandelse, kosmos og evighed. Og fra drømme og længsler efter en anden verden til en ukuelig tro på den fremtid, som vi selv kan skabe.

Med udødelige værker af de største komponister og en hel række exceptionelle kunstnere på gæstelisten tør vi godt love, at sæsonen bliver rig på stjernestunder i Koncertsalen. For hvis der er noget, som kan få taget til at løfte sig og sende os på indre himmelfærd, er det den store, symfoniske musik.

Det er med stor glæde, at vi i den nye sæson kan præsentere endnu en milepæl i DR Symfoniorkestrets historie, nemlig et nyt, stort indspilningsprojekt for pladeselskabet Deutsche Grammophon. Med de seneste sæsoners store Nielsen-satsning har vi sammen med Fabio Luisi bevist, at vores orkester hører til i den øverste europæiske liga, og nu kaster vi os ud i spændende internationalt repertoire med en indspilning af Alexander Skrjabins samlede orkesterværker.

Samarbejdet med Deutsche Grammophon er et vidnesbyrd om den enorme betydning, som Fabio Luisi har haft for DR Symfoniorkestrets kunstneriske udvikling. En udvikling, som ikke blot løfter orkestret, men også er til gavn for hele dansk musikliv. Med Luisi i spidsen har vi set en fornyet international interesse for de danske komponister, og i dag kan vi tiltrække de allerstørste internationale navne her til DR Koncerthuset – til glæde for publikum, lyttere og seere.

”Torsdagskoncerterne er rygraden i dansk musikliv”, skrev en dansk anmelder for nylig. Det er store ord, som anerkender netop den dynamik, vi brænder for i DR Koncerthuset, og i denne sæson kan vi fejre 90-års jubilæum for Torsdagskoncerterne, som når ud til et større publikum end nogensinde.

Det er DR Symfoniorkestrets fornemme opgave at give publikum musikoplevelser på højeste niveau, og at dele musikken og vores smukke hus med så mange som muligt. Samtidig ønsker vi, sammen med hele viften af DR’s kor og orkestre, at sætte den kunstneriske barre så højt, at musikken og sangen kan løfte os og give os håb og visioner for fremtiden.

Vi håber og tror, at den nye sæson bliver fuld af store øjeblikke, og vi glæder os til at dele dem med jer i publikum.

På gensyn i DR Koncerthuset!

Kim Bohr,
Chef for DR Koncerthuset, Den levende musik og P2

Se abonnementsserier

Gå på opdagelse i sæsonbrochuren