0Din kurv er tom

Lej Koncerthuset ­til en koncert

Koncerter i unikke rammer tilsat et ekstra drys magi

DR Koncerthuset er skabt til alle typer koncerter. Vi har mulighed for at afvikle intimkoncerter med blot 150 gæster eller store fantastiske brag med 1800 gæster.

Ganske særlige omgivelser og en yderst professionel tilgang til koncertafvikling gør, at din koncert i DR Koncerthuset altid vil skille sig ud og blive husket som noget helt særligt,

DR Koncerthuset huser også barer, restaurant, billetcenter og en markedsføringsafdeling, som alle gerne bistår med faglig rådgivning både før, under og efter koncerten.

DR Koncerthuset er musikalsk centrum for alle genrer – uanset udbredelse og publikumsstørrelse.

Mærk magien i DR Koncerthuset

1:44 DR Koncerthuset

Koncertsalen er blandt verdens mest imponerende musikscener

Oplevelsen er stor, allerede når man træder ind i Koncertsalen. DR Koncerthusets mest imponerende scene indbyder til fællesskab, musikalsk magi og unik intimitet mellem publikum og kunstnere.

Udover store musikalske events, har Koncertsalen lagt rum til verdens-transmitterende begivenheder, som fx den ceremonielle overdragelse af EU-formandskab og H. M. Dronningens 40 års regeringsjubilæum.

Koncertsalen er opført som en arenascene med plads til 1.800 publikummer, der er placeret både foran, rundt om og bagved orkestret. DR Koncerthuset er dog ikke kun blevet berømt for den fantastiske arkitektur, men også for den enestående akustik – skabt af verdens måske bedste akustiker: Yasuhisa Toyota.

“Wow.” Det er det, du tænker, første gang du træder ind i Koncertsalen i DR Koncerthuset. Også selv om musikken slet ikke er gået i gang endnu.

Koncertsalen er på alle måder den mest imponerende sal i arkitekt Jean Nouvels mesterværk. Og en af de flotteste koncertsale i verden med en usædvanlig arkitektur og et bjergtagende design.

Arealet svarer til næsten fire fodboldbaner, men alligevel føles salen intim. Uanset hvilket af de 1.800 røde plyssæder man sidder på, føler man et intenst nærvær. Scenen er nemlig placeret lige midt i det hele. Akustikken er ligeledes strålende, uanset hvor man sidder, og hvilken type musik man hører.

Japansk lydmagiker står bag unik akustik

Lyden i DR Koncerthusets studier er unik og i international topklasse. Chefakustiker Yasuhita Toyota, der er verdens måske bedste akustikdesigner, står bag nogle af verdens mest roste koncertsale, herunder i København.

Den akustiske opgave var yderst kompliceret, men resultatet har været overvældende. Hver af DR Koncerthusets fire koncertsale har variabel akustik, så efterklangen – og dermed lydoplevelsen – kan tilpasses forskellige ensembler og musikalske genrer.

I Koncertsalen kan orkestret spille helt svagt og alligevel høres af hele publikum. Tusindvis af håndskårne udstansninger i væggene tilføjer huset et organisk, næsten saunask udtryk og har til formål at reflektere lyd. Håndborede huller gør det modsatte – de absorberer lyden.

Det britiske magasin Gramophone placerede i 2012 DR Koncerthuset på listen over verdens ti bedste koncertsale.

Hør Chefakustiker, Toyota fortælle om akustikken her.

De største stjerner har spillet her

Koncertsalens magi er så imponerende, at selv garvede musikere må synke en ekstra gang, inden de optræder. Listen over kunstnere er lang.

DRs egne kor og orkestre som DR SymfoniOrkestret, DR Big Bandet og DRs kor har fremført klassisk musik her med de allerstørste solister og dirigenter fra hele verden.

Nick Cave, Kraftwerk, Suede og Patti Smith og de største hjemlige navne har givet publikum en oplevelse for livet i Koncertsalen.

Endelig har den fantastiske sal dannet ramme om standup, juleshows og alverdens særarrangementer som gysermesteren John Carpenter, der fremførte sin episke filmmusik og DR SymfoniOrkestret, der spiller ikonisk musik fra computerspil.

Koncertsalen kan alt. Og altid noget magisk.

Koncertsalen

Koncertsalen er DR Koncerthusets mest imponerende sal – med 1.800 røde plyssæder hele vejen rundt om den 266 kvadratmeter store scene. Salen kan rumme alle genrer – rock, pop, electronica, jazz ect. Af navne der har optrådt i DR Koncerthuset kan nævnes: Sort Sol, When Saints Go Machines, Nik & Jay og Tina Dickow.

Mere om koncertsalen
Studie 1

Studie 1, scenen i foyeren, danner rammen for de helt store fester med plads til 1.800 gæster. Den særlige arkitektur, rå beton, lyset og barerne er med til at skabe en fantastisk stemning, der både kan lede tankerne hen på sfæriske drømmelandskaber eller tage dig til en elektronisk natklub, som man bedst kender dem fra verdens større metropoler.

Mere om Studie 1
Studie 2

Studie 2 er DR Koncerthusets ”klub-scene”. I Studie 2 er der både mulighed for fester med stående publikum og mere intime koncerter med siddende publikum. Træ-panelerne på væggene kan justere akustikken og er inspireret af de store produktionsstudier i Hollywood.

Mere om Studie 2
Studie 3

Studie 3 er et af DR Koncerthusets mindste studier – perfekt til intime koncerter og små sessions. Det stilrene studie er holdt i sort og hvidt, blankt og mat. Studie 3 kan skræddersyes til enhver anledning, da der hverken er fast scene eller faste stole.

Mere om Studie 3
Studie 4

DR Koncerthusets røde studie er fascinerende og har derfor lagt rammer til mange tv-udsendelser, bl.a. ”Tvtvtv!”. Studiet er ligesom Studie 3 fleksibelt og optimalt til den intime koncert.

Mere om Studie 4

DR Koncerthuset er noget ganske særligt

Nogle af verdens bedste musikere skaber hver dag musik i Koncerthuset – og musikken er det bærende element i Koncerthusets DNA.

DR Koncerthuset viser sig fra sin allerbedste side, når hele huset spiller! Vi kan lægge hus til de helt store festivaler og events – som fx Womex og P6 Beat Rocker Koncerthuset, Copenhage Jazz Festival & Nat Jazz og Kulturnat, hvor alle studier, gange og hjørner spiller en rolle. Men vi kan også være venuet for en koncert i Koncertsalen med efterfest i foyeren.

Kontakt os og hør mere

Backstage-faciliteter

DR Koncerthuset blev taget i brug i 2009, og det er tydeligt, at der – også bag scenen – er tænkt på alt. Her mødes arkitektens mod med den skandinaviske funktionalisme og finesse. Det ses blandt andet i Koncertsalens musikerfoyer og lækre backstage-faciliteter, der har behagelige sofagrupper, tv, wifi, elevator, kaffeautomat, adgang til terrasse i en lukket gårdhave (med mulighed for at ryge) og anretterkøkken.

Der er desuden en række hyggelige solistrum, med køleskab, opretstående piano, arbejdsbord, sofa, fransk altan og ikke mindst eget toilet og bad.

Koncerthuset er en del af DR Byen, hvor der er parkering med el-udtag, fitnessrum, bordtennis, café og bordfodbold.

Endeligt er der kun 3 minutters gang til Metroen – og derefter 8 minutter til Kgs. Nytorv!