0Din kurv er tom

Hvad er DR Musikariet?

DR Musikariet skaber unikke musiktilbud på tværs af genrer til børn og unge i hele landet. DR Musikariets arrangementer er målrettet børn og unge i alderen 0 til 19 år – lige fra babyer og børn i daginstitutioner til unge på videregående uddannelser.

Aktiviteterne i DR Musikariet foregår i DR Koncerthuset og i landets store koncertsale, på regionale spillesteder, på skoler, biblioteker og i daginstitutioner.

I DR Musikariet præsenterer vi børn og unge for mange typer musik med det overordnede mål at skærpe deres nysgerrighed og lyst til selv at opleve og udforske musikkens verden.

Vi skaber koncertformater med udgangspunkt i barnets og den unges perspektiv, og ønsker at nå børn og unge i hele landet med koncerter og digitale tilbud og oplevelser. Også familier er omfattet af vores tilbud, idet vi ønsker at give forældre og børn mulighed for fælles musikalske oplevelser og nærvær.

Lær at dirigere med DR Musikariet

Har du nogensinde tænkt over, hvordan det mon føles at stå foran en gruppe musikere eller sangere, som alle sammen kigger på dig – og følger dine mindste bevægelser?

Nu får du muligheden for at møde en professionel dirigent og prøve dine færdigheder af foran en gruppe rigtige, levende musikere. DR Musikariet inviterer nemlig 4. og 5. klasses elever til workshop i DR Koncerthuset med dirigenten Christian Schmiedescamp og de fire strygere i Kvartet Sagen.

Læs mere om Lær at dirigere

Vilde Vidunderlige Dyr

“Vilde vidunderlige dyr” er en musikalsk og nærværende formiddagsstund for de mindste fuld af musik, dyr og natur. Med multikunstneren Thomas Sandberg og de vilde vidunderlige dyr fra Ramasjang og Minisjang kommer I med på en spændende musikalsk tur rundt i naturen.
Hvor bor dyrene på Ramasjangøen, hvordan finder dyrene mad og hvilke dyr bor egentlig på legepladsen? Vi går på opdagelse i skovbunden og ved søen og går tæt på alt det bedste vi ved; musik, dyr og natur.

Læs mere om vilde vidunderlige dyr

Lørdagsleg med rytmevæsenet

Kom og få en skør, skæv og musikalsk oplevelse med dine børn!

Thomas Sandberg og Carl Quist-Møller er to af Danmarks mest farverige slagtøjsspillere og kreative tusindkunstnere. Nu kan du opleve de to smittende musikpersonligheder hver lørdag i DR Koncerthuset, hvor de fyrer op under både børn og voksne med vilde rytmer og skøre idéer. De blander musik, improvisation, performance, klovneri og tegning i en skøn pærevælling – det bliver umuligt at sidde stille!

Læs mere om Lørdagsleg med Rytmevæsenet

MGP Jam

‘MGP Jam’ er camps i hele landet, som udspringer af DR Musikariets drøm om at få MGP til at spire – også hos børn, der måske ikke normalt tilmelder sig MGP.

Op til tilmeldingsperioden for MGP 2022 har DR Musikariet været rundt i flere danske byer for at tilbyde børn at arbejde med rim, fede beats og nye melodier i særlige MGP-værksteder og give dem muligheden for at finde glæden ved at udtrykke sig gennem musik og sangskrivning.

Læs og se mere om MGP Jam

Få besked om nye skolekoncerter og arrangementer til børn og unge fra DR Musikariet

Vil du ikke gå glip af gratis musikalske arrangementer til skoler og institutioner, så skal du tilmelde dig nyheder fra DR Musikariet.

Udfyld nedenstående – så holder vi dig opdateret, så snart der er arrangementer, som kunne være relevante for din skole eller institution.

Tilmeld dig nyheder fra DR Musikariet her


Afmeld nyheder fra DR Musikariet

Kom tæt på instrumenterne i et symfoniorkester

DR Musikariet har igennem mange år udviklet undervisningsmateriale til skolekoncerter. Som noget nyt har vi nu produceret en række klassiske instrumentpræsentations videoer, der er målrettet 0.–4. klasse.

Med videoerne er det muligt at opleve en række af DR Symfoniorkestrets musikere fortælle sjovt og personligt om deres instrumenter. Den grundlæggende tanke med videoerne er at give en ”værktøjskasse” i forbindelse med en klassisk koncertoplevelse.

Ved at afmystificere det enkelte instrument i symfoniorkestret bliver tilgangen til den første symfoniske koncert måske lidt mindre overvældende, og måske har man endda mulighed for at fokusere mere på at lytte og nyde musikken.

Gå på opdagelse i vores videoer

Se billeder fra DR Musikariets Metalskole

Læring og undervisningsmateriale

Hos os er der masser af læring i en koncert – men helst ingen undervisning. Koncerten skal gerne være en kulmination på et undervisningsforløb eller en inspiration til et efterfølgende.

Mange af vores koncerter ledsages derfor af et inspirations- eller undervisningsmateriale til skolerne. Materiale findes på det pågældende arrangement eller koncert, så det altid er ved hånden, når der er brug for det.

Vi har gjort os umage for, at materialet er inspirerende og appellerende for børn og unge, så læring bliver sjov, interessant og inspirerende at arbejde med. Målet er at plante en lille musikalsk udviklingsspire, hver eneste gang vi afholder børnekoncerter og arrangementer.

Læs mere om DR Musikariets undervisningsmateriale her

Gode adventsrabatter

Til store oplevelser og adgang til eksklusive tilbud