0Din kurv er tom

DR ­ Musikariet

Orkesterfestivalen

7. mar '20 kl. 10:00 Koncertsalen

Læs mere
Orkesterfestivalen

8. mar '20 kl. 10:00 Koncertsalen

Læs mere
Orkesterfestivalen
Orkesterfestivalen

Orkesterfestivalen - årets store klassiske festival for børn og unge. En hel weekend med fri adgang til masser af orkestermusik og vaskeægte spilleglæde.

7. mar '20 kl. 10:00 Koncertsalen / DR Musikariet
Læs mere
Orkesterfestivalen
Orkesterfestivalen

Orkesterfestivalen - årets store klassiske festival for børn og unge. En hel weekend med fri adgang til masser af orkestermusik og vaskeægte spilleglæde.

8. mar '20 kl. 10:00 Koncertsalen / DR Musikariet
Læs mere

Hvad er DR Musikariet?

DR Musikariet er en ramme over en masse forskellige musiktilbud til børn og unge. Det er koncerter, workshops og skoletilbud på tværs af genrer i hele landet.

I DR Musikariet skaber vi alt slags musik og alle slags musikalske oplevelser – lige fra jazz, klassisk, guldaldermusik samt verdensmusik til metal, pop og rapmusik. DR Musikariets arrangementer er målrettet børn og unge i alderen 3 til 19 år – lige fra børnehavebørn til unge på de videregående uddannelser.

De yngste kan blandt andet opleve Moussa Diallos fantastiske musikuniverser og de ældste folkeskoleelever kan få hård rock og Heavy på skoleskemaet med Musikariets Metalskole. Også mellemtrinet får deres sag for, med den interaktive koncertoplevelse ’De Frygtede Pirater’, når de selv skal styre sørøverskibet ud på dybt vand, for at finde kaptajnens hemmelige skat!

Læs mere om DR Musikariets koncertproduktioner her: KONCERTKALENDER

Siden 2015 har DR Musikariet været et permanent public service tilbud til børn og unge med mere end 50.000 besøgende fra hele landet – størstedelen skoleelever.

Aktiviteterne i DR Musikariet foregår i DR Koncerthuset samt i landets store koncertsale og regionale spillesteder.

DR Koncerthuset er for børn og unge – fra hele landet

Børn og unge fra alle dele af landet skal beriges af at høre et symfoniorkester i en rigtig koncertsal. Det er den ambitiøse vision bag et af DR Musikariets projekter, Ind til Musikken, hvor skoleelever inviteres ind i blandt andet DR Koncerthuset.

Oplevelserne står i kø, når skoleklasser fra hele landet inviteres ind i den imponerende Koncertsalen til skolekoncerter med vidt forskellige genrer.

Vi deler gerne publikums allerbedste koncertoplevelser, og vi ved, at koncerten ofte starter foran skærmen. Netop derfor skal smartphonen heller ikke  gemmes væk under koncerterne – den må meget gerne bruges til både fotos og video! Og man behøver altså ikke sidde stille undervejs.

Hvordan påvirker musikken børnene?

Når man sætter sig ned og giver sig tid til virkelig at høre efter musikken, bliver sanserne skærpede. Man går ind i et rum af associationer, tanker og ro. Man begynder selv at skabe med. Der er et eller andet med det der rum, som kunst skaber, der er vigtigt for os alle sammen.

Så længe, der er mennesker, vil der være musik. Men musikkens betydning udviskes, hvis den ikke tages imod af nye generationer, der tager den til sig, bruger den og giver bringer den videre. Musik, uanset genre, er en kulturbærer, og hver kultur har sin musik. Hver familie har en identitet liggende i noget bestemt musik, der har betydet noget for dem. Det samme gælder for lande og nationer. Og fordi mennesket bevæger sig, har musikken også altid bevæget sig – på tværs af grænser.

Børn hører rigtig meget musik, og Musikariet vil gerne bringe dem tættere på musikken. Vores formål er at tilbyde dem noget nyt og ukendt – eller det kendte på en ny måde. Og den vej igennem skærpe deres musikalitet allerede som børn.

Klæd dig ud, og lav smykker eller skab dit eget instrument

DR Musikariet er meget mere end musik. Koncerterne bliver som regel suppleret med workshops, hvor der bliver tegnet, klædt ud, lavet smykker, arbejdet med hjemmelavede instrumenter og meget, meget andet!

Siden 2015 har DR Musikariet været et permanent public service-tilbud til børn og unge med mere end 50.000 besøgende fra hele landet – størstedelen er skoleelever.

Aktiviteterne i DR Musikariet foregår både i og uden for DR Koncerthuset.

Oplev alt fra rap, pop, jazz og klassisk Musik

Store musikalske oplevelser mødes med det sansende, levende og læring i DR Musikariet.

Vi skaber levende og legende musiktilbud til børn i alle aldre byder på alle slags musik og alle slags musikalske oplevelser – lige fra jazz og klassisk guldaldermusik over verdensmusik til rock, pop og rap på dansk med rapperen Sivas.

Vi inviterer også gerne med på en orientalsk rejse til Indiens farverige univers, når Bollywood Beats og Big Band indtager scenen og koncerthuset med swingende blæsere, strygende strygere, Raga & Rythm  – og ikke mindst masser af Bollywood beats. Her er rig mulighed for at drømme sig væk i godt selskab med blandt andet Master Fatman og nogle af Indiens bedste musikere, håndmaling og danseworkshop.

Vores årlige Orkesterfestival samler også mere end 1.000 børn fra hele landet for at spille symfonisk musik i Koncertsalen. En hel dag med fri adgang til masser af orkestermusik og vaskeægte spilleglæde. Du får mulighed for at nyde musikken for fuld udblæsning hele dagen og møde de mange unge musikere i DR Koncerthuset – ganske gratis.

Sådan arbejder vi med musikken

Børnene – arbejder forskelligt med musikken afhængigt af de enkelte projekter og aldersgruppen. Lige for tiden er vi ved at lægge sidste hånd på en stor symfonisk koncert om Rusland i anledning af det dansk-russiske kulturår. Her møder børnene ikke kun en masse musik af de store russiske komponister – og synger selv med, på russisk.

Vi har lavet et tværfagligt undervisningsmateriale med alt fra russisk kultur og traditioner, den russiske historie, til gør-det-selv-dukker, opgaver på russisk og klippeark. Og så selvfølgelig historierne om komponisterne og værkerne. Vi tilstræber, at der ved koncerterne lægges et ekstra lag på musikken. At vi hægter en krog i musikken og udfolder den som undervisningstema.

Vi kobler tværfaglige temaer ind i vores projekter og koncerter, og inddrager fag fra dansk og billedkunst til elektronik og fysik. På den måde giver vi ikke kun musikken en ekstra dimension. Vi forsøger at bruge musikken som løftestang til fordybelse i andre fag. Vi spiller kort sagt på alle tangenter.

Læring og Undervisningsmateriale

Hos os er der masser af læring i en koncert – men helst ingen undervisning. Koncerten skal gerne være en kulmination på et undervisningsforløb eller en inspiration til et efterfølgende.

Mange af vores koncerter ledsages derfor af et inspirations- eller undervisningsmateriale til skolerne. Materiale findes altid på det pågældende arrangement eller koncert, så det altid er til ved hånden når der er brug for det. Vi har gjort os umage for, at materialet er inspirerende og appellerende for børn og unge, så læring bliver sjov, interessant og inspirerende at arbejde med. Målet er at plante en lille musikalsk udviklingsspirer, hver eneste gang vi afholder børnekoncerter og arrangementer.

Klik, og se DR Musikariets undervisningsmateriale!