0Din kurv er tom

Hvad er DR Musikariet?

DR Musikariet skaber unikke musiktilbud på tværs af genrer til børn og unge i hele landet. DR Musikariets arrangementer er målrettet børn og unge i alderen 0 til 19 år – lige fra babyer og børn i daginstitutioner til unge på videregående uddannelser.

Aktiviteterne i DR Musikariet foregår i DR Koncerthuset og i landets store koncertsale, på regionale spillesteder, på skoler, biblioteker og i daginstitutioner.

I DR Musikariet præsenterer vi børn og unge for mange typer musik med det overordnede mål at skærpe deres nysgerrighed og lyst til selv at opleve og udforske musikkens verden.

Vi skaber koncertformater med udgangspunkt i barnets og den unges perspektiv, og ønsker at nå børn og unge i hele landet med koncerter og digitale tilbud og oplevelser. Også familier er omfattet af vores tilbud, idet vi ønsker at give forældre og børn mulighed for fælles musikalske oplevelser og nærvær.

Læring og undervisningsmateriale

Hos os er der masser af læring i en koncert – men helst ingen undervisning. Koncerten skal gerne være en kulmination på et undervisningsforløb eller en inspiration til et efterfølgende.

Mange af vores koncerter ledsages derfor af et inspirations- eller undervisningsmateriale til skolerne. Materiale findes på det pågældende arrangement eller koncert, så det altid er ved hånden, når der er brug for det.

Vi har gjort os umage for, at materialet er inspirerende og appellerende for børn og unge, så læring bliver sjov, interessant og inspirerende at arbejde med. Målet er at plante en lille musikalsk udviklingsspire, hver eneste gang vi afholder børnekoncerter og arrangementer.

Læs mere om DR Musikariets skolekoncerter og undervisningsmateriale her

Musiktime med Rune

Musiktime på video – helt uden instrumenter?

Det kan man sagtens! I hvert fald hvis man har et godt skolebord foran sig, og læreren hedder Rune.

DR Musikariet præsenterer nu et nyt, digitalt undervisningstilbud til alle børn på 3.-5. klassetrin. Videoerne kan bruges både i klasseværelset og hjemme ved spisebordet eller skrivebordet. Det eneste du skal gøre er at tænde for videoen og lade Rune vise, hvordan du kan lave fede beats og breaks med de bare næver.

Læs mere om det digitale undervisningsmateriale her

Få besked om nye skolekoncerter og arrangementer til børn og unge fra DR Musikariet

Vil du ikke gå glip af gratis musikalske arrangementer til skoler og institutioner, så skal du tilmelde dig nyheder fra DR Musikariet.

Udfyld nedenstående – så holder vi dig opdateret, så snart der er arrangementer, som kunne være relevante for din skole eller institution.

Tilmeld dig nyheder fra DR Musikariet her


Afmeld nyheder fra DR Musikariet

Lær at dirigere med DR Musikariet

Der er meget at huske, når man skal dirigere, og nu får du muligheden for at dykke ned i DR Musikariets undervisningsmateriale.

Se desuden vores fem små film omkring dirigentens vejrtrækning, bevægelser, tempo og meget andet!

Læs mere om Lær at dirigere

Kom tæt på instrumenterne i et symfoniorkester

DR Musikariet har igennem mange år udviklet undervisningsmateriale til skolekoncerter. Som noget nyt har vi nu produceret en række klassiske instrumentpræsentations videoer, der er målrettet 0.–4. klasse.

Med videoerne er det muligt at opleve en række af DR Symfoniorkestrets musikere fortælle sjovt og personligt om deres instrumenter. Den grundlæggende tanke med videoerne er at give en ”værktøjskasse” i forbindelse med en klassisk koncertoplevelse.

Ved at afmystificere det enkelte instrument i symfoniorkestret bliver tilgangen til den første symfoniske koncert måske lidt mindre overvældende, og måske har man endda mulighed for at fokusere mere på at lytte og nyde musikken.

Gå på opdagelse i vores videoer

Vilde Vidunderlige Dyr

“Vilde vidunderlige dyr” var en musikalsk og nærværende formiddagsstund for de mindste fuld af musik, dyr og natur.

Arrangementerne er allerede afholdt, men du kan stadig komme på en tur rundt i naturen og gå på opdagelse i skovbunden og ved søen! Hvor bor de forskellige dyr på Ramasjangøen, hvordan jager de og hvad bruger fugle deres fuglehus til?

Læs mere om vilde vidunderlige dyr

Se billeder fra DR Musikariets Metalskole