0Din kurv er tom

DR Musikariet­ Oplevelser til skoler & børnehaver

Oplevelser til skoler & børnehaver

Hos os er der masser af læring i en koncert – men helst ingen undervisning. Koncerten skal gerne være en kulmination på et undervisningsforløb eller en inspiration til et efterfølgende.
Mange af vores koncerter ledsages derfor af et inspirations- eller undervisningsmateriale til skolerne.

Det er ikke obligatorisk at anvende materialet, hverken for elever eller lærer. Materialet er tænkt som inspiration til samtale og dialog om musik, så hele klassen kan dykke lidt længere ned i musikken.
Det kan også være en stor fordel at høre musikken inden man skal til koncerten, da det er med til at forstærke live-oplevelsen i Koncertsalen.

Materialet bliver tilsendt ved tilmelding eller er tilgængeligt ved det pågældende arrangement på hjemmesiden, så det altid er lige ved hånden, når der er brug for det. Vi har gjort os umage for, at materialet er inspirerende og appellerende for børn og unge, så læring bliver sjov, interessant og inspirerende at arbejde med. Målet er at plante små musikalske udviklingsspirer, hver eneste gang vi afholder børnekoncerter og arrangementer.

Hvis du ikke kan finde undervisningsmaterialet til den koncert du skal til nedenfor, kan du altid skrive til musikariet@dr.dk og få det tilsendt. Det er dog desværre ikke alle koncertforløb vi har mulighed for at udvikle undervisningsmateriale til.

Se alle skolearrangementer nedenfor!

Musiktime med Rune

Musiktime på video – helt uden instrumenter?

Det kan man sagtens! I hvert fald hvis man har et godt skolebord foran sig, og læreren hedder Rune.

DR Musikariet præsenterer nu et nyt, digitalt undervisningstilbud til alle børn på 3.-5. klassetrin. Videoerne kan bruges både i klasseværelset og hjemme ved spisebordet eller skrivebordet. Det eneste du skal gøre er at tænde for videoen og lade Rune vise, hvordan du kan lave fede beats og breaks med de bare næver.

Læs mere om det digitale undervisningsmateriale her

Lær at dirigere med DR Musikariet

Der er meget at huske, når man skal dirigere, og nu får du muligheden for at dykke ned i DR Musikariets undervisningsmateriale.

Se desuden vores fem små film omkring dirigentens vejrtrækning, bevægelser, tempo og meget andet!

Læs mere om Lær at dirigere

Få besked om nye skolekoncerter og arrangementer til børn og unge fra DR Musikariet

Vil du ikke gå glip af gratis musikalske arrangementer til skoler og institutioner, så skal du tilmelde dig nyheder fra DR Musikariet.

Udfyld nedenstående – så holder vi dig opdateret, så snart der er arrangementer, som kunne være relevante for din skole eller institution.

Tilmeld dig nyheder fra DR Musikariet her

Afmeld nyheder fra DR Musikariet