0Din kurv er tom

Premiere: Se DR Symfoniorkestrets koncerter live på DRTV

Torsdag aften flytter DR Symfoniorkestrets Torsdagskoncerter ind på DRTV, som livestreamer koncerterne sammen med P2. Gå ind på DRTV’s live-player de kommende torsdage, så kan du opleve live-musik, interviews og formidling præcis som du kender det fra P2. Du kan se koncerten live på alle platforme med DRTV´s app.

Hvert år hører over en halv million lyttere DR Symfoniorkestrets Torsdagskoncerter live på DR P2. Men nu får koncerterne en ny dimension, for i resten af sæsonen kan du også kigge med på DRTV.

Hvis du logger på DRTV’s live-player de kommende torsdage, kan du opleve live-musik, interviews og formidling præcis som du kender det fra P2. Men samtidig får du en visuel oplevelse i et helt nyt format, specielt udviklet til live-udsendelser fra Koncertsalen.

Her er der flere kameravinkler i billedet med et såkaldt ’splitscreen’, så du på samme tid kan følge dirigenten, se solisten og have overblik over hele orkestret på scenen. I pausen overtager de kendte værter fra P2 billedet, og interviewer bl.a. de medvirkende kunstnere bag scenen.


Sådan ser det ud, når DR Koncerthuset sender live på DRTV og DR P2 tre torsdage i foråret 

Sådan gør du

  • Gå ind på DRTV torsdag aften kl. 19.20 – enten på drtv.dk eller ved at åbne DRTV-appen på din telefon, ipad, computer eller dit smart tv.
  • Klik på menupunktet “LIVE”
  • Scroll ned under det store billede og find flere live-playeren i bunden af siden
  • Vælg playeren, som er nr. 3 fra venstre
  • Koncerten begynder kl. 19.30 – sendt direkte fra Koncertsalen.

Tre koncerter i foråret

Det nye livestream-format ‘DR Koncerthuset LIVE’ sendes på DRTV tre torsdage i foråret:

  • 28. april kl. 19.20: Uryupin & Franck
  • 5. maj kl. 19.20: Niemeyer & Saint-Saëns
  • 12. maj kl. 19.20: Søndergård & Prokofjev

Stadig koncerter på DR2

Mathias Hammer, som er redaktør for DR P2’s live-koncerter, fortæller om det nye koncept:

“Det er helt oplagt, at vi nu udvider P2’s populære Torsdagskoncerter med en billedside, som kan bringe publikum i hele landet endnu tættere på musikken.”  Han understreger dog, at der også fortsat vil blive sendt koncerter med DR’s kor og orkestre på DR2. “De store tv-produktioner af DR Symfoniorkestrets koncerter har et stort og trofast publikum søndag aften på DR2 og på DRTV. De produktioner holder vi fast i, så vores nye livestreams fra DR Koncerthuset skal ses som en udvidelse af de musikoplevelser, vi allerede giver til lyttere og seere.”

Se mere om DR Symfoniorkestret