DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

SYNG! med DR Vokalensemblet

Nu kan både lokale amatørkor og erfarne korsangere komme i nærkontakt med DR’s professionelle sangere og dirigenter.

I oktober 2018 lød startskuddet på DR Vokalensemblets nye initiativ SYNG!, hvor koret går i dialog med lokale sang- og musikmiljøer rundt omkring i hele Danmark.

Ved den første SYNG!-workshop i Sorø gav 50 amatørkorsangere fra Danske Folkekors Festivalkor koncert sammen med DR VokalEnsemblet – efter et intensivt workshop-forløb arrangeret i samarbejde med Danske Folkekor. Og i foråret 2019 venter et lignende projekt i Struer, hvor DR-sangerne ikke bare er inviteret til at samarbejde med områdets amatørkor, men også medvirker i skolekoncerter, fællessang og en workshop for regionens erhvervsliv.

Alle kan være med

Ideen bag SYNG! er, at alle kor- og kulturledere kan kontakte DR Vokalensemblet med forslag til projekter og arrangementer, hvor koret kan medvirke til at løfte og inspirere det lokale musikliv. Mens DR Vokalensemblet stiller sine musikalske kræfter til rådighed, foregår udformningen af de enkelte projekter i dialog og fællesskab med arrangørerne, så de lokale muligheder udnyttes bedst muligt.

Workshop med Phillip Faber

En særlig del af SYNG!-arrangementerne sigter på at fremme og inspirere de ambitiøse, semi-professionelle kammerkor, der findes i hele landet.

Det første arrangement af denne art er en aften med titlen Kom og syng – Mozarts Requiem i DR Byens Studie 2 den 11. april. Her vil DR Vokalensemblet og dirigenten Phillip Faber sammen med deltagerne fordybe sig i Mozarts berømte dødsmesse og samtidig få inspiration til at arbejde med stemme, klang og udtryk.

Åbne prøver for professionelle korledere

Ud over de SYNG!-arrangementer, som henvender sig direkte til korsangere, vil DR Vokalensemblet også gerne støtte og inspirere de mange korledere og dirigenter, der hver dag bærer korsangen frem i alle hjørner af landet.

Derfor inviterer koret til åbne prøver med de to internationalt anerkendte kordirigenter, som er fast tilknyttet DR, nemlig engelske Marcus Creed, som er chefdirigent for DR Vokalensemblet, og belgiske Bart van Reyn, som er korsyngemester for DR KoncertKoret.

Ved de åbne prøver kan deltagerne overvære, hvordan dirigenten arbejder med koret og værkerne, og samtidig vil de få mulighed til at stille spørgsmål og få gode råd til deres eget virke som korledere.

Her er de første SYNG!-arrangementer

Hvis man vil vide mere om mulighederne i ’SYNG! med DR Vokalensemblet’, opfordrer korets kunstneriske leder Michael Emery til, at man tager direkte kontakt til koret på adressen MEME@dr.dk.

Her er de næste SYNG!-arrangementer i foråret 2019:

20. februar 2019 kl. 15
DR Koncerthuset Studie 4
Åben korprøve med DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed

11. april 2019 kl. 18.30
DR Koncerthuset Studie 2
Kom og syng – Mozarts Requiem
Workshop med DR Vokalensemblet og dirigent Phillip Faber

8. maj 2019 kl. 15
DR Koncerthuset Studie 4
Åben prøve på Rachmaninovs Vesper med DR Koncertkoret og dirigent Bart Van Reyn

23. maj 2019 kl. 19.30
Struer Kirke
Koncert med DR Vokalensemblet, lokale kor og dirigent Phillip Faber