0Din kurv er tom

Ny sæson med DR Big Band

Sammen med chefdirigent Miho Hazama og gæstekunstnere fra hele verden bringer DR Big Band et internationalt pust ind over jazzscenen i sæson 2021-22.

Nye spændende navne fra New York. Stærke stemmer fra Afrika og USA. Unge nordiske jazzprofiler. En britisk-nigeriansk soulkonge. Og en Grammy-nomineret japansk chefdirigent. De er alle sammen til stede i DR Big Bands nye sæson, som går i luften til efteråret.

Hvis man genkender flere af kunstnernavnene i den nye sæson, skyldes det at en del af koncerterne er blevet udsat fra forrige sæson, hvor de ikke kunne gennemføres pga. nedlukningen. Men nu er der altså en ny chance for at opleve DR Big Band sammen med nogle af de mest spændende personligheder på den internationale jazzscene lige nu.

Blandt de store navne, som nu for første gang besøger DR Big Band, er den maliske sangerinde, filmstjerne og singer-songwriter Fatoumata Diawara, der er en af verdensmusikkens stærkeste stemmer lige nu.

Et andet nyt navn for det danske publikum er det unge amerikanske stjerneskud Joel Ross, som med sit debutalbum på det legendariske Blue Note Records har etableret sig som et af newyorker-scenens varmeste nye jazzkunstnere.

Til gengæld venter der et stærkt musikalsk gensyn, når den britisk-nigerianske soulkonge Ola Onabulé vender tilbage til DR Koncerthuset med en musikalsk hyldest til ikonet Al Jarreau – i spritnye arrangementer for bigband.

Ved mange af sæsonens koncerter vil DR Big Bands nye chefdirigent Miho Hazama lede bandet fra podiet i DR Koncerthuset. Man kan blandt andet se frem til at opleve Hazama dirigere releasekoncerten for det nye album Imaginary Visions med hendes egne kompositioner indspillet af DR Big Band, og så står hun også i spidsen for bandets koncert med newyorker-guitaristen Kurt Rosenwinkel i Koncertsalen.

DR Big Band får også selskab af skarpe nordiske profiler ved årets Nytårskoncerter, som hylder legenderne Frank Sinatra og Ella Fitzgerald, og komponisten og dirigenten Lars Møller, som med sit storværk Global Mysteries – skrevet specielt til DR Big Band med Marilyn Mazur som special guest – rammer selve kernen i den nye sæson.

Gå på opdagelse i den nye sæson og find dine favoritkoncerter.

God fornøjelse – og på gensyn i DR Koncerthuset!

Se og hent DR Big Bands brochure for den nye sæson!

Se alle koncerter i den nye sæson

 

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter