DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

DR Big Band sæson

Sammen med chefdirigent Miho Hazama og gæstekunstnere fra hele verden bringer DR Big Band et internationalt pust ind over jazzscenen i den nye sæson.

Nye spændende navne fra New York. Stærke stemmer fra Afrika og USA. Unge nordiske jazzprofiler. En britisk-nigeriansk soulkonge. Og en Grammy-nomineret japansk chefdirigent. De er alle sammen til stede i DR Big Bands nye sæson, som går i luften til efteråret.

Blandt de store navne, som for første gang besøger DR Big Band, er den maliske sangerinde, filmstjerne og singer-songwriter Fatoumata Diawara, der er en af verdensmusikkens stærkeste stemmer lige nu.

Et andet nyt navn for det danske publikum vil være det unge amerikanske stjerneskud Joel Ross, som med sit debutalbum på det legendariske Blue Note Records har etableret sig som et af newyorker-scenens varmeste nye jazznavne.

Til gengæld venter der et stærkt musikalsk gensyn, når den britisk-nigerianske soulkonge Ola Onabulé vender tilbage til DR Koncerthuset med en musikalsk hyldest til ikonet Al Jarreau – i spritnye arrangementer for bigband.

Ved mange af sæsonens koncerter vil DR Big Bands nye chefdirigent Miho Hazama lede bandet fra podiet i DR Koncerthuset. Man kan blandt andet se frem til at opleve hende dirigere en hel koncert med sin egen musik, en hyldestkoncert for legenden Herbie Hancock og en releasekoncert med den norske saxofonist Marius Neset, der ligesom Miho Hazama selv er blevet udråbt som en af de 25 unge kunstnere, der vil komme til at forme jazzens fremtid – på verdensplan.

DR Big Band får også selskab af skarpe danske profiler som jazzsangerinden Sinne Eeg, der åbner sæsonen i Studie 2, og komponisten og dirigenten Lars Møller, som med sit storværk Global Mysteries – skrevet specielt til DR Big Band med Marilyn Mazur som special guest – rammer selve kernen i den nye sæson.

Gå på opdagelse i den nye sæson og find dine favoritkoncerter.

God fornøjelse – og på gensyn i DR Koncerthuset!

Se sæsonbrochure 2020-21

Se alle koncerter i den nye sæson